Працюємо з вірою у світле майбутнє

Вже стало доброю традицією колективу компанії «Центр Монтаж-Енерго» не тільки переймати досвід у прогресивних підприємств, а й ділитися своїми напрацюваннями, адже показувати є що.

Група учнів ДНЗ «Уманський професійний аграрний ліцей» відвідала екскурсію, під час якої ознайомилася з підприємством, важливим аспектом якого є роботи в галузі енергетики, водопостачання та водовідведення, а також навчання на виробництві.

Екскурсія мала напрямки не тільки ознайомчого, а й пізнавального характеру: 

  • учні із захопленням розглядали матеріально-технічну базу навчальних кабінетів та лабораторій, у яких навчаються та відточують навички спеціалісти робітничих професій не тільки базового підприємства, а й підприємств замовників;
  • Головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань охорони праці Роман Багрець провів інструктаж для вихованців професійного ліцею з техніки безпеки, акцентувавши увагу на важливості дотримання правил з охорони праці та електробезпеки;
  • експерт Костянтин Недільський за пультом діючої електролабораторії показав учням майстер-клас, як проводиться технічний огляд та експертне обстеження електроустановок та електрообладнання; пошук кабелів, які знаходяться під землею, пошкодженого місця кабелю. Експерт продемонстрував прилади, які застосовуються при вимірюванні та випробовуванні опору ізоляції проводів та кабелів, повного опору петлі «фаза-нуль», опору розтікання на основних заземлювачах і заземленнях магістралей. Екскурсанти мали змогу самостійно спробувати себе в професії лаборанта електроустановки, врахувавши поради та навчальні настанови експерта. 

На учнів закладів професійно-технічної освіти держава покладає величезні надії, адже післявоєнна відбудова економіки країни потребуватиме робітничих рук висококласних спеціалістів.