Навчаємо, навчаємося в інших, ділимося досвідом – плекаємо українську молодь

  Заступник директора ВСП «Навчально-курсовий комбінат» ПП «ЦЕНТР-Монтаж-Енерго», доктор філософії, викладач-методист Віталій Свиридюк з 16 по 18 червня мав чудову нагоду бути учасником тренінгу для викладачів закладів професійно-технічної освіти, організований ГО «Прогресильні», засновником якого є Богдан Ференс. Пілотний проєкт, що носив характер триденної прокачки викладачів  закладів професійно-технічної освіти, відбувся в м. Одеса за підтримки FES Ukraine та зібрав педагогів з усієї України. Вихователі та наставники молодого покоління мали унікальну можливість поділитися і своїм досвідом, і перейняти досвід інших колег: серед найкращих практик та інструментів організації й проведення навчальних заходів став голландський досвід використання інтерактивних форматів і практик.

  Новітні методики та практики, адаптовані до реалій воєнного часу, стануть помічними у вихованні української молоді. Триденний тренінг був надзвичайно насиченим та ефективним: представлення дискусійної панелі модераторами, виконання практичних завдань, родзинкою яких стала сповідь викладача, унікальний формат прокачки викладачів «Профтех:ТоТ», підведення підсумків додали неоціненного досвіду педагогам.  

 Отримані знання на тренінгах, що  проходили у неформальній, щирій атмосфері, вони втілюватимуть у життя та зроблять навчальний процес цікавим та необтяжливим.

Поєднання теоретичних та практичних кейсів під час майстер-класів у процесі невимушеного, відкритого спілкування учасників стане запорукою професійного росту викладачів.

Керівництво ПП «Центр-Монтаж-Енерго» розуміє, що наразі дуже важливо готувати кваліфіковані робітничі кадри, тому що сьогодення і роботодавці мають в них нагальну потребу.

Хочемо відзначити гідний рівень проведення заходу та подякувати його організаторам.

Низький уклін захисникам, завдяки яким освітянська спільнота має чудову можливість брати участь у заходах такого рівня і навчати молодь, якій у майбутньому відновлювати Україну.